zaterdag 26 juli 2014

Blog in de soep

Gisterenavond lag ik in bed en hoorde uit een huis Afrikaanse gebeden komen. Ze zongen toen een prachtig Afrikaans lied, echt heel mooi, ik lag te genieten in mijn bed! Daarna baden ze nog even verder. Ik viel in slaap en werd wakker van veel en druk gepraat uit hetzelfde huis en ik viel weer in slaap en werd weer wakker en viel weer in slaap. Om half 4 's nachts schrok ik weer wakker, het leek wel of er iemand naast mijn bed stond te schreeuwen. Deze man stond in de deuropening van zijn tuin en praatte 'gewoon', maar met zo'n harde stem, dat heb ik nog nooit gehoord. Ik was onder de indruk, maar vond het ook wel weer welletjes, ik wilde nog even gewoon lekker doorslapen. En net toen ik het raam dicht wilde doen, deed hij de tuindeur dicht en hoorde ik niks meer...

Vanochtend was S zoals gewoonlijk om 7 uur wakker. Ik kon het nog een uurtje rekken, maar toen zijn we naar beneden gegaan. Ik was niet heel erg in mijn hum en de beker melk die toen omviel maakte dat niet beter.


Waar ik wel blij van werd was dat onze oudste thuis kwam. Ik wist al wel dat hij ziek was, maar hij is zieker dan ik dacht. Hoop dat hij gauw weer opknapt, zo kennen we hem niet!


Het is superleuk om zelf groente te verbouwen. Het enige is wel, en dat zal denk ik iedereen beamen die dat ook doet, dat je veel meer werk hebt aan het schoonmaken en klaarmaken van alles. Vorig jaar wist ik dat nog niet zo en viel dat een beetje tegen. Nu weet ik het wel en stel ik me er op in, ik maak er gewoon tijd voor, het is leuk om mee bezig te zijn.


Een groot voordeel van het 'moeder/huisvrouw' zijn, is dat jij altijd degene bent die bepaalt wat er gegeten wordt. Dat was tot voor kort bij ons tenminste zo. Zo gaat het niet bij iedereen dat weet ik wel. Maar nu hebben we met nog twee echtparen een tuintje. Eén van hen heeft er andijvie in gezaaid en dat moest nu écht geoogst worden en gegeten, dus nam ik er wat van mee naar huis. Het heeft nog wel twee dagen geduurd voor ik genoeg moed had verzameld om er ook daadwerkelijk iets mee te doen. We houden er gewoon niet van, dit is toch eigenlijk ook iets voor in de winter? Maar vandaag heb ik het klaargemaakt...En weet je wat? Het was zóóó lekker!! De meiden zaten ook te smullen! Het was ook lekker zout, misschien hadden we dat ook wel een beetje nodig met dit warme weer. 

Deze blog dreigt in de soep te lopen, omdat ik het begonnen ben met het idee dat we deze zomer thuis blijven. Nu kunnen we toch af en toe even weg, niet allemaal tegelijk, maar we zijn er toch even uit. 
Niks geen blogjes in de soep! Ik neem jullie zo vaak mogelijk gezellig mee!

4 opmerkingen:

 1. Rauwe andyviestamp is een echte zomer pot om te eten mmmh met spekjes. Wat heerlijk dat jullie nu weer even er tussen uitgaan zo onverwacht. Hopelijk geen zieken meer. Geniet ervan samen. Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat wist ik echt niet, dacht dat het bij de winter hoorde:) Het was echt lekker!
   En bedankt! Gaat vast lukken!

   Verwijderen
 2. Oh ja heel leuk een tuin, maar als de bonen af gehaald moeten worden en je schuur staat vol met uien dan is het toch af en toe iets minder, straks komt de boerenkool nog. Oh ja wij komen de winter wel door :) Beterschap voor je oudste. Geniet van je vakantie.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik hoor het al, jij weet er alles van. En dan hebben wij nog niet eens zo´n heel groot stuk waar het allemaal op groeit!:)

   Verwijderen