dinsdag 15 januari 2013

De bruid van Koning Jezus



'Midden in het nieuws dat wereldwijde gevolgen zal hebben, denkt Hij aan de persoonlijke gevolgen voor één meisje...

wat liefdevol van God, dat Hij haar via een engel liet weten dat iemand in haar omgeving (Elizabeth) ook iets dergelijks meemaakte.'
(Beth Moore)

Het gaat over Maria, de moeder van Jezus, die bezoek krijgt van de engel Gabriël. Maar als je kijkt naar andere bijbelse personen, dan zie je dat het ook bij anderen zo is en wordt er een eigenschap van God zichtbaar, waar ik me niet altijd bewust van ben.
Een poosje terug las ik iets dergelijks over Mozes:

'Pas als Mozes oud, grijs en zwak is geworden, toont God zich aan hem. Dan wordt van hem gezegd dat hij een zeer zachtmoedig man was, meer dan enig ander mens op de aardbodem. God heeft Mozes niet alleen gebruikt voor het grote doel om Zijn volk te leiden, Hij heeft ook Zijn eigen doel in Mozes bereikt. Een doel dat Mozes zelf waarschijnlijk nooit zo voor ogen heeft gestaan.'
 
(Christa Rosier)

En gisteren opnieuw in een preek over Elia. God had grote, tot in de verre toekomst reikende plannen met deze profeet, maar wat is Hij betrokken bij de persoonlijke noden van Zijn kind. Hoe liefdevol en met Zijn volle aandacht richt Hij zich tot hem, wanneer hij in een diepe depressie is geraakt.

Ik vind dit zo mooi, raak er niet over uitgedacht!
Sommige mensen zijn gezegend en mogen een blik werpen op Gods grote plan met hun leven. Wat moet het bemoedigend voor hen zijn om in de verborgen omgang met God ook Zijn zorg, liefde en aandacht te mogen ervaren voor hun persoonlijke leven.
Anderen hebben een innige, persoonlijke band met hun hemelse Bruidegom... desondanks kunnen zij zich bij tijden klein en niet echt nuttig voelen vergeleken bij de geloofshelden uit het verleden of in het heden. Ze hebben geen zicht op het grotere plan van God. Toch zal ons eigen plekje en wat wij allemaal doen steeds minder belangrijk worden en zullen we steeds meer onze vreugde vinden in God die aan het werk is, in alle mogelijke verschillende lagen, verbanden, tijden en plaatsen en dat alles met evenveel aandacht, liefde en zorg. Van elk individu van elke tijd en plaats tot aan de bruid die we uiteindelijk zullen vormen. De bruid van Koning Jezus!





Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.